полезни статии
Вход Регистрация

Вход

Потребителско име*
Парола *
Запомни ме

Регистрация

Полетата маркирани с (*) са задължителни.
Име *
Потребителско име*
Парола *
Потвърди паролата *
Email *
Повтори Е-mailа *

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНАТА ИСТОРИЯ НА ДЮИ БОЗЕЛА(DEWEY BOZELLA)

от Вторник, 02 Декември 2014 ПОЛЕЗНО

Боксова кариера, която завършва с резултат 1-0 не може да се възприема като успешна история, но в случая на Дюи Бозела неговият единствен мач и една победа са демонстрация на несломим дух и непоколебима воля за реализиране на преследвана дълги години мечта.

Едва на 20 годишна възраст Бозела е несправедливо обвинен за убийството на 92-годишната Ема Крапсер в Ню Йорк и е осъден на доживотен затвор в Синг Синг.

След като излежава 26 години от присъдата и след многобройни опити делото му да бъде преразгледанo, най – накрая Бозела успява да докаже, че е невинен с помощта на адвокатската фирма Уилмър Хейл. Той е освободен през октомври 2009 г.

В Синг Синг Бозела се боксира редовно и става шампион на затвора в полутежка категория. Бозела е освободен на  52 години и за пръв път има възможност да осъществи своята мечта и да се качи на професионалния боксов ринг.

Той започва да се стреми към  професионалния бокс и въпреки трудностите, пред които е изправен в опитите си да получи лиценз, Бозела не губи своята уникална решителност - качество, което му помага да докаже невинността си и да стане свободен човек отново. В крайна сметка той получава лиценза  и се бие в първата си и единствена професионална среща, побеждавайки Лари Хопкинс на 15 октомври 2011 в боксова гала-вечер, в която основния мач е на легендарния Бърнард Хопкинс срещу Чад Доусън.

Днес той ръководи фондация Bozella, която осигурява възможности за наставничество и обучение на младежи в риск.

Гледай филма за Дюи Бозела в Youtube

Оставете коментар

Вие коментирате като гост

БЪРЗ КОНТАКТ